Hemsida

Vad är ett webbhotell?

Vad är ett webbhotell?

Ett webbhotell är en serverplats som du oftast hyr från ett företag och krävs för att du ska kunna driva din hemsida.

Vaför måste man ha ett webbhotell?

Alla hemsidor som du besöker lagras faktiskt på en server. När du skriver in en webbadress kontaktar din dator servern som har hemsidans filer och laddar sedan ner innehållet till din skärm. För att ha en hemsida måste du ha ett webbhotell där du kan lagra alla dina webbplatsfiler. Detta är vad webbhotellstjänster löser åt dig. Utöver ett webbhotell behöver du även ett domännamn.

Hur mycket kostar ett webbhotell?

Kostnaden för webbhotell beror på många faktorer, t.ex. vilken typ av webbhotell du väljer (delat, VPS, dedikerat osv.), vilka funktioner du behöver, hur stor din webbplats är och hur mycket trafik den har osv.

Vilka olika typer av webbhotell finns det?

Delat webbhotell

Delat webbhotell är den vanligaste typen. Det innebär att flera webbplatser placeras på en server. Antalet webbplatser som placeras varierar från en webbhotellleverantör till en annan, från några hundra till några tusen. De är vanligtvis lite billigare jämfört med andra alternativ och majoriteten av de webbplatser som har en plats är de med lägre trafiknivåer.

VPS-hosting

VPS-hosting är ett steg högre än delat hosting. Det är dyrare, men ger dig mer makt och kontroll över din webbplats. Med VPS-hosting delar du fortfarande en server med andra webbplatser, men du har en egen isolerad del av servern som är reserverad bara för dig. Detta är ett bra alternativ om du behöver mer makt eller kontroll än vad delat webbhotell kan erbjuda.

Dedikerat webbhotell

Dedikerat webbhotell är den dyraste typen av webbhotell, men det erbjuder också mest kraft och kontroll. Med dedikerat webbhotell har du en egen server som är helt dedikerad till din webbplats. Detta är ett bra alternativ för webbplatser med mycket trafik eller för företag som vill ha fullständig kontroll över sin webbmiljö.

Vill du att jag ska hjälpa dig?

Behöver du en ny hemsida så tveka inte att höra av dig. Jag både designar, fotograferar, utvecklar, och underhåller din nya hemlsida. Mina hemsidor levereras alltid med webbhotell,  gratis SSL-certifikat och garanterad snabb laddning över hela världen. Och det bästa av allt är att fotografering ingår i priset! Läs mer och se mina priser

Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se våra villkor för mer information.