Marknadsföring

Vad är Google My Business?

Vad är Google My Business?

Google My Business (GMB) är ett gratis verktyg från Google för företag att använda för att hantera deras Google Maps- och Google Search-listingar. Med GMB kan företagen lägga till innehåll som exempelvis bilder, video, beskrivningar av verksamheten och kontaktinformation. Google My Business är relevant för alla typer av företag oavsett storlek och bransch. Att använda GMB är en bra idé för alla företag som vill synas på Google Maps och på Googles sökresultat. Företag som inte använder GMB riskerar att hamna längre ner i sökresultaten och därmed missa potentiella kunder. Google My Business är helt gratis att använda, så det finns ingen anledning att inte använda det.

Hur skapar du en Google My Business-profil för ditt företag?

För att skapa en profil för ditt företag behöver du bara gå till den här länken. Därefter kan du antingen logga in med ett befintligt Google-konto eller skapa ett nytt konto för ditt företag. Du kommer sedan att guidas igenom ett antal steg för att hjälpa dig att skapa och verifiera din profil. När du har gjort detta kommer du även ha möjlighet att ladda upp bilder, ta emot recensioner och se vilka som har sökt efter ditt företag online.

Jag optimerar din Google My Business

När jag bygger din hemsida är det en självklarhet att du ska ha Google My Business och jag ordnar detta åt dig utan extra kostnad. Se mina priser här.

Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se våra villkor för mer information.